Samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Maatschappelijke ondersteuning

Preventiewerker Jeugd 

Hallo,

Binnen de Gemeente Landerd ben ik met ingang van 1 januari 2017 aan het werk als Preventiewerker Jeugd. Inmiddels ben ik nu een paar maanden binnen Schaijk actief. Nog steeds is de Preventiewerker Jeugd een nieuw te vormen functie binnen Landerd. Hoe deze gevormd wordt is vooral afhankelijk van de input die ik krijg van jou als inwoner van Schaijk.

Samen met jou als inwoner, de zorgcoöperaties, wijkverpleegkundigen, scholen, buurtsportcoaches en diverse organisaties die met kinderen en jongeren te maken hebben wil ik kijken wat er leeft in de dorpen, waar er signalen zijn en hoe deze samen opgepakt kunnen worden. Dit kan een individuele vraag zijn; iemand met een vraag over opvoeden en opgroeien, maar er kunnen ook problemen of signalen opgepakt worden die breder zijn en meer kinderen, gezinnen en jongeren aangaan. Belangrijk uitgangspunt voor mij is dat we elkaar helpen en ondersteunen, er zijn voor elkaar.

Ik kan ondersteunen bij lichte (enkelvoudige) vraagstukken en indien nodig de schakel vormen voor moeilijkere vragen, bijvoorbeeld naar professionele hulp. Ik kan me voorstellen dat wij elkaar kunnen versterken op het gebied van preventie, waarbij mijn aandacht vooral uitgaat naar de jeugdigen (0 tot 23 jaar) binnen Landerd.

Af en toe ben ik te vinden bij ‘Onder de Linde’, het ontmoetingscentrum van de Zorgcoöperatie, maar wil je een keer kennismaken of heb je een vraag, neem dan liever per mail of telefonisch contact op.

Groetjes,

 

Tobias Jubbega

0640091083

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wijkverpleegkundige als zichtbare schakel in Schaijk

Met de start van het project “Alleen samen”, wat door de zorg coöperatie in 2013 gestart, is er een wijkverpleegkundige begonnen vanuit de zorg coöperatie. Dit om haar positie onafhankelijk van professionele zorgorganisaties te laten zijn, zodat ze dichtbij en vanuit de burger van Schaijk kan werken.

Vanaf 1 januari 2017 is dit Marjon Wegman, vanuit het Ontmoetingscentrum “onder de Linde”. 

Wat doet de wijkverpleegkundige van de zorg coöperatie?  

We spreken sinds de kanteling in de gezondheidszorg steeds meer van “positieve gezondheid”. Dit houdt in dat we niet  meer denken in termen van ziek en gezond, maar dat gezondheid de mogelijkheid is, om je aan te passen en zelf de regie te voeren over je lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. De meeste mensen zijn hier prima toe in staat. Er zijn echter ook mensen die hier om wat voor reden dan ook, meer moeite mee hebben.

Een van de taken van de wijkverpleegkundige van de zorg coöperatie, is om die mensen te ondersteunen daar waar deze gezondheid (even) niet lukt. Ze zoekt hiermee samen naar manieren of wegen hoe dit beter of opnieuw gaat lukken. Alles met het doel iedereen met plezier en zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven deelnemen aan de samenleving. Ze werkt hiervoor nauw samen met alle vrijwilligers en netwerken in Schaijk, en met de professionele organisaties van Schaijk.

Hoe kan ik haar bereiken?

  • Kom gerust eens langs in het Ontmoetingscentrum ! Of bel naar 06- 21 83 13 90, en spreek de voicemail in.
  • Heb je facebook? Zoek haar op via zoekterm “wijkverpleegkundige zorg coöperatie Schaijk” en word vriend, zo blijf je op de hoogte van activiteiten en initiatieven op het gebied van “positieve gezondheid”.
  • Of mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.