Samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

 • Samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

  Organisatie

  Samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

  De Zorgcoöperatie Schaijk heeft zich als doel gesteld dat (kwetsbare) mensen zo lang mogelijk zelfstandig in het dorp kunnen blijven wonen door het organiseren van aanvullende diensten.

 • Ontmoetingscentrum Onder de Linde

  Mensen

  Ontmoetingscentrum Onder de Linde

  Het ontmoetingscentrum is de centrale plek waar mensen samenkomen en gebruik kunnen maken van de geboden zorgmogelijkheden.

 • Diensten om het leven makkelijker te maken

  Samen

  Diensten om het leven makkelijker te maken

  De vervoersdienst van de Zorgcoöperatie Schaijk is net als de boodschappendienst een dienst met een sociaal karakter en zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsprobleem toch op hun bestemming kunnen komen.

 • Buurtbus voor iedereen

  Diensten

  Buurtbus voor iedereen

  Het is een buurtbusproject dat de route gaat rijden van het centrum Schaijk, via Reek en Zeeland en dan richting ziekenhuis Bernhoven met als eindpunt het ziekenhuis.

Ontmoetingcentrum Onder de Linde is weer geopend. Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen.

Ontmoet elkaar "Onder de Linde"

Welkom is iedere inwoner van Schaijk, met of zonder beperking, jong of oud, die behoefte heeft aan gezelschap, een praatje of contact wil met lotgenoten, in het ontmoetingscentrum “Onder de Linde” aan het Hofke 2 in Schaijk. De plek waar dit, tijdens de openingsuren, mogelijk wordt gemaakt.

Lees meer "Onder de Linde"

In het ontmoetingscentrum “Onder de Linde” is voor alle inwoners van Schaijk een informatie en adviespunt ingericht. Hier vindt u een zuil met informatiefolders van veel dienstverlenende instanties, zoals o.a. de gemeente Landerd, Brabant Zorg, Pantein, Rigom en Mooiland Maasland. Tevens kunt u via het informatie en adviespunt informatie vinden over de ouderenadviseurs van het Rigom. De ouderenadviseurs kunnen u begeleiden met vragen op veel gebieden zoals  bijvoorbeeld gezondheidszorg, financiële zaken en wonen.
Het informatie en adviespunt is voorzien van een computer die geheel tot uw beschikking staat voor het zoeken en vinden van alle op het internet aanwezige informatie.


Tijdens de openingstijden van het ontmoetingscentrum bent u hier van harte welkom. De altijd aanwezige gastvrouwen of gastheren kunnen u altijd van dienst zijn en indien nodig contact leggen met de ouderenadviseurs en/of de diverse diensten van de zorgcoöperatie.

Het informatie en adviespunt is onderdeel van de dienstverlening van de vereniging Zorgcoöperatie Schaijk.
Voor informatie en lidmaatschap of het aanmelden als vrijwilliger: secretariaat van de vereniging Zorgcoöperatie Schaijk:
Hans Bink, Kruilier 9, 5374 JM Schaijk. Tel: 0486-462400 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatschappelijke ondersteuning

Wijkverpleegkundige

Wijkverpleegkundige

Wijkverpleegkundige als zichtbare schakel in Schaijk. In 2013 is de zorg coöperatie gestart met  het project “Alleen Samen”.  Door de participatiemaatschappij moet er steeds mee zelf opgelost worden.  Dat kun je niet alleen, samen kunnen we echter veel!. Het bestuur wilde daarbij een onafhankelijke professional aan het werk hebben. Dit is een wijkverpleegkundige geworden die dichtbij en vanuit de burger van Schaijk kan werken.

Lees meer