Repair café Schaijk

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar een winkelhaak in zit? Weggooien? Mooi niet! Repair Cafè Schaijk organiseert op woensdag in de oneven weken het Repair Café.

In Dorpshuis de Phoenix 2.0, draait het op woensdagmorgen 1 maal per 2 weken allemaal om repareren.
Tussen 10.00 en 12.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Repair cafè Schaijk bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, want we gooien ontzettend veel weg want vaak na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar kan zijn. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om dorpsgenoten op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in het dorp.

Planning voor de komende maanden:
Op woensdag in de oneven weken steeds van 10.00 tot 12.00 uur in de Phoenix

Woensdag 11 mei
Woensdag 25 mei
Woensdag 8 juni
Woensdag 22 juni

Scroll naar boven