Goed voorbereid op de laatste fase

Informatieavond

Op woensdag 27 september om 19 uur is er een informatieavond gepland bij Onder de Linde aan het Hofke 2 in Schaijk waarbij twee thema’s aan de orde komen.

Een onderwerp waar we het vaak liever niet over hebben, maar erop voorbereid zijn kan ook een geruststelling zijn. Zeker als er mogelijkheden zijn om u voor te bereiden of ondersteunen in deze laatste fase.

Om thuis sterven mogelijk te maken
Willeke Biemans, algemeen coördinator ‘Oase zorg thuis’ en Toos Franken vrijwilliger ‘zorg thuis’ lichten de mogelijkheden van inzet van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) toe.

De VPTZ vrijwilligers ondersteunen de familie en mantelzorgers in de terminale fase thuis. Door te waken tijdens de nacht en er te zijn voor de stervende terwijl familie of mantelzorgers rust neemt. De aanwezigheid van de VPTZ – vrijwilliger is kosteloos, de bijstand is puur gebaseerd op vrijwilligerswerk. Wilma en Toos zullen één en ander toelichten en hoe u gebruik kunt maken van deze dienst wanneer daar behoefte aan is.

Vastleggen laatste wensen
Aansluitend zal Gijs van Tilburg, begrafenisondernemer Schaijk een toelichting geven op het wensboekje dat hij heeft opgesteld.

Wat is het wensboekje en wat het kan betekenen voor nabestaanden wanneer uw wensen vastgelegd zijn. Met dit wensenboekje kunt u heel eenvoudig zelf uw uitvaartwensen in kaart brengen. De vraag “Wat zou hij of zij gewild hebben?” hoeft dan door uw nabestaanden niet meer gesteld te worden.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze avond en vooraf opgeven is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hilda de Jongh, wijkverpleegkundige Zorgcoöperatie Schaijk, bereikbaar tel 06 30104816 of wijkverpleegkundige@zorgcooperatieschaijk.nl

Deel dit bericht

Scroll naar boven