Het verbinden van jong met oud in Schaijk

De werkgroep Jong en Oud, waarin vrijwilligers en de preventiewerker jeugd en volwassenen vertegenwoordigd zijn, wil op allerlei manieren jong en oud met elkaar in contact brengen.

In overleg met de directeuren van basisscholen den Omgang en de Regenboog in Schaijk zijn we in februari 2024 gestart met het Voorlezen-in-de-klas door (oudere) vrijwilligers uit Schaijk, te beginnen met een pilot rondom de Nationale Voorleesdagen. In 16 klassen werd voorgelezen door 7 enthousiaste vrijwilligers.

Deze activiteit is goed bevallen zowel bij leerkrachten, leerlingen als vrijwilligers. In overleg is besloten deze activiteit een structureel vervolg te geven. Op den Omgang wordt voortaan eens per 2 maanden voorgelezen in groep 1 tot en met 8 en op de Regenboog eens per maand in groep 1 tot en met 4.

In de komende maanden onderzoeken we welke mogelijkheden er nog meer zijn voor het verbinden van jong en oud. O.a. inbreng van ouderen met een passie op de ‘Uit-je-kunst-dag’ van de Omgang.

Voor meer informatie:

Bel of mail naar de coördinator van werkgroep Jong&Oud, Dinie van Rossum Mail: dinievanrossum@hotmail.com Tel. 06-23831488

Deel dit bericht

Scroll naar boven