Rouwen, hoe doet je dat?

Zorgcoöperatie Schaijk heeft samen met de huisartsenpraktijk Schaijk het signaal opgepakt om mensen bij elkaar te brengen die een dierbare verloren hebben.
Wat is rouwen en hoe verloopt dat? Gisteravond hebben we 24 mensen ontmoet, die ook voelden dat het leven niet GEWOON doorgaat.
Het nooit meer is zoals voorheen…..Hoe doe je dat…….. praten over je gevoelens die het rouwen met zich meebrengt.
Hoe komt het dat ik het ene moment de wereld aankan en het andere moment niet meer wil bestaan. Hoe komt het dat die moeilijke momenten van zijn ziek elke keer terug komen en ik huilend wakker word. Hoe komt het dat ik mijn schuldig voel omdat ik juist niet aanwezig was bij het uitblazen van zijn laatste adem.
Hoe lang duurt zoiets? en hoe doen jullie dat wanneer mensen met een boogje om je heen lopen? Hebben jullie dat ook? En dat was het fijne en mooie van deze avond. Door het spelen van het rouwkwartet van Germien Brouwer, konden we de verschillende emoties een naam geven en kregen we herkenning en erkenning van vreemde gevoelens. Jaloezie, als je iemand samen ziet fietsen, boosheid als de wereld gewoon doorgaat …enz. Want dat blijkt gewoon te zijn, het is doodnormaal.

Deel dit bericht

Scroll naar boven