Samen soepen geeft verbindend

Op vrijdag 11 mei en 9 juni werd er soep bereid in Schaijk, onder het mom van ‘samen soepen’ door en voor mensen uit het dorp die in zijn voor koken, eten en ontmoeten. Bij het ‘samen soepen’ wordt er samen gekookt en op zaterdag 10 juni samen soep gegeten. Gewoon om te ontmoeten en plezier te hebben in en rondom het Dorpshuis Phoenix.

Terwijl kok Albert zijn mannetje stond achter het fornuis, leerden we van Sander een roux maken. Met verse ingrediënten werd een smakelijke aspergesoep bereid. Er was al met al een gezellige reuring in het dorpshuis waar ondertussen een ontruimingsoefening plaatsvond, maar dat kon de kookploeg niet deren. Natuurlijk werd het soepje geproefd waarna de volgende dag inwoners in Schaijk welkom waren om aan te schuiven en aansluitend te genieten van het festival ‘Beleef Schaijk’. Met ruim 40 bezoekers, kijken we terug op een geslaagde ‘samen soepen´.

Het initiatief voor Samen soepen is genomen door de werkgroep ‘Breed ontmoeten’, die zich inzetten voor meer reuring in het Dorpshuis de Phoenix. Mocht je belangstelling hebben om soep te maken, je recept te delen of op een andere wijze iets willen bijdrage dan kun je contact opnemen met Hilda de Jongh wijkverpleegkundige@zorgcooperatieschaijk.nl tel 06 30104816

Deel dit bericht

Scroll naar boven