Stralende novemberzon begroet de mantelzorgers

Een rustige zondagochtend 10 november belooft voor de mantelzorgers in Landerd iets bijzonders.

Ruim 100 mantelzorgers hebben zich aangemeld voor de Verrassingslunch op de Landelijke Dag van de Mantelzorg. Vanuit de Zorgcoöperaties in Landerd geven hun Mantelzorgwerkgroepen met succes vorm aan de gemeentelijke mantelzorgwaardering.   

Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers.

In Schaijk, Reek en Zeeland, organiseert elke werkgroep op een eigen gekozen locatie een lunch. 

In Schaijk ‘Onder de Linde’ catering SMAAK, in Reek ‘Onder Ons’ en in Zeeland ‘De Pastorie’. 

Overal worden de gasten hartelijk onthaald. Om vervolgens te kunnen genieten van een drankje gevolgd door een feestelijke lunch. Een lunch met verrassingen. Heerlijke gerechten, feestelijk uitgeserveerd door vriendelijke gastheer en  gastvrouw. En de gasten genieten van het lekkers, praten honderduit, er wordt gelachen en geluisterd maar ook wordt er contact gemaakt met nieuwe mantelzorgers. 

Moritz Böhmer wethouder en Anita van de Wielen Adviseur Welzijn, ontmoeten op alle drie de locaties de gasten en schuiven graag aan om een hapje mee te eten en natuurlijk proeven ze de gezellige sfeer en maken ze een praatje. Anita brengt een informatief boekje mee, de ‘Reisgids voor Mantelzorgers’ ISBN 978-90-823648-1-1. Deze is in te zien in de ontmoetingsruimte van de Zorgcoöperaties en te leen in de bibliotheken van Schaijk en Zeeland. 

Ter afsluiting nog een kleine verrassing als herinnering aan deze dag in de vorm van een bloeiend plantje van “Snuf en Shoe” en het tijdschrift ‘Mantelzorger’.

Als we afscheid nemen schijnt de zon niet meer zo stralend, maar met ontspannen en blije gezichten keren de gasten terug naar huis.

De organiserende Commissies Mantelzorg kijken met voldoening terug op een geslaagde middag.

Deel dit bericht

Scroll naar boven