Themabijeenkomst: samen thuis zorgen

Hebt u zich al opgegeven?      

De Landerse mantelzorgwerkgroep organiseert voor iedereen die er belangstelling voor heeft een themabijeenkomst. Daarin wordt veel informatie gegeven worden over:

* tiltechnieken: hoe spaar ik mijn rug als ik iemand die slecht ter been is in de auto wil zetten of daar juist uit wil helpen, of vanuit bed in een rolstoel of op de toilet wil zetten. Zeker heel goed voor personen die nogal eens mensen vervoeren of helpen bij boodschappen doen. U gaat in kleinere groep oefenen onder leiding van een specialist van de thuiszorg.

* hulpmiddelen: welke hulpmiddelen zijn er om in te zetten bij mensen met een lichameljk beperking. Er woren u allerlei hulpmiddelen getoond door een medewerker van Medicura. En informatie over wanneer en bij wie de hulpmiddelen te gebruiken zijn.

* Voeding: dietistes zullen u uitleg geven over welke voedingsmiddelen belangrijk zijn als smaak en eetlust afnemen. Met tips over de bereiding en verzorging van maaltijden.

* persoonlijke verzorging: een thuiszorgmedewerker van de wijkverpleging zal u informeren over waar u zoal op moet letten als iemand in uw omgeving veel zit of in bed ligt. Wat is dan extra belangrijk bij de verzorging en welke moderne hulpmiddelen zijn er voorhanden? Denk daarbij aan huidproblemen zoals doorliggen, nieuwe methoden met waslappen enz. 

De bijeenkomsten zullen geopend en afgesloten worden door de preventiewerkers ouderen/wijkverpleegkundigen die bij de Zorg Cooperaties zijn aangesloten.            

De aanwezigen zullen in 4 groepen alle informative op toerbeurt ontvangen.     

Er is gelegenheid voor u om te oefenen (bv tiltechnieken) en vragen in kleinere groep kunt stellen.  

Wanneer zijn deze themabijeenkomsten?                                                               

zaterdag 7 maart van 13.30 – 15.30 uur in “De Garf” in Zeeland. 
emailadres: info@zorgcooperatiezeeland.nl                                           

AFGELAST ivm maatregelen RIVM. op woensdag 11 maart van 19.30 – 21.30 uur in “Onder de Linde” in Schaijk.                                   
emailadres: zorgcooperatieschaijk2012@gmail.com

op maandag 16 maart van 13.30 – 15.30 uur in de grote zaal van “Het Wapen” in Reek.
emailadres: info@zorgcooperatie-reek.nl.

U wordt verzocht u op te geven via bovenstaande emailadressen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven