Vakantiediner in Onder de Linde groot succes

“Heerlijk wanneer de schoolvakanties beginnen, dan is er waarlijk een uittocht van vele mensen” zegt Toos Franken,  wijkverpleegkundige van de Zorg coöperatie Schaijk (ZCSchaijk)  Die vakantiegangers ontmoeten nieuwe mensen, maken en horen nieuwe verhalen. 

 Het is dan onvermijdelijk dat er achterblijvers zijn. Zij die een grote wereld hadden, die door leeftijd of gezondheidsklachten kleiner geworden is en soms zelfs heel klein. Zij, die stilzwijgend thuisblijven. Maar ook zij zijn het, die graag een luisterend oor hebben of iemand waar ze gezellig mee kunnen kletsen en genieten van een lekkere maaltijd.  Nou die geluid- en geruisloze mensen heeft Toos Franken als wijkverpleegkundige van de ZCSchaijk thuis bezocht en een gezellige middag met een verrassingsdiner aangeboden.  Toos heeft er geen gras over laten groeien. Medio mei 2019 heeft zij de activiteiten commissie van de ZCSchaijk benaderd. Zij hebben al snel de koppen bij elkaar gestoken om dit vakantiediner mogelijk te maken. De nieuwe activiteitencommissie van OC, Marjolijn v/d Steen, Annie Dollevoet, Mientje van Gaal en Frans Hol waren zo enthousiast dat zij samen met Toos al snel een plan van aanpak, onderling taken verdeelden en datums vaststelden voor de vakantiediners.  Wij zijn dan ook blij dat deze (voorlopig) 52 personen onze uitnodiging hebben aangenomen. Zij ontmoeten nu ook nieuwe mensen, kunnen ongedwongen kletsen, horen andere verhalen en genieten van elkaars gezelschap in het ontmoetingscentrum (OC) Onder de Linde van de ZCSchaijk.   

Een van de knelpunten was natuurlijk “wie zal dat betalen?” De ondernemers in Schaijk, vonden het ook een prachtig idee en zij ondersteunden het dmv van geld of levensmiddelen, Albert Heijn, van Son’s Eethuis en Bouwbedrijf Peter Peters BV. Waarvoor hartelijk dank.  Ook de extra gastvrouwen van die dag Thea van Summeren, Annie Hol en Joanie Vissers danken wij hartelijk voor hun extra inzet bij het serveren van de maaltijden,  afwassen enzovoort. 

Als kers op de taart was er Jan van den Berg, die er (ook als vrijwilliger) een Diner Dansant van maakte, door zijn prachtige accordeonmuziek. Dankjewel.

Het eerste vakantie diner op 15 juli was een groot succes. De 26 gasten waren enthousiast en wij hebben hen zien genieten. Het was voor alle partijen een geslaagde leuke avond.  Wij, Toos Franken en de activiteitencommissie van de ZCSchaijk, kijken uit naar de herhaling van het vakantiedinner op 5 augustus a.s.

Deel dit bericht

Scroll naar boven