Wegens succes maandelijks ‘Samen soepen‘ in Schaijk

Sinds september is Samen soepen een feit en een maandelijks terugkerende activiteit in dorpshuis de Phoenix in Schaijk. Elke tweede vrijdag van de maand, wijzigingen onder voorbehoud, zijn de soepmakers in touw waarna er de volgende dag op zaterdag tussen 12 en 14 uur naar hartelust gesoept kan worden.

Vrijdag rond 10 uur verzamelt de kok en de snijploeg zich in het dorpshuis. De messen zijn geslepen voor de vrijwilligers die zich melden en vandaag het snijwerk op zich nemen. Antoinette van Leuken coördineert het Samen soepen en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Na een kop koffie en het doornemen van het recept worden de boodschappen gehaald. Sander de Leur blijkt een geboren kok en neemt het voortouw in het bedenken van een recept. De pompoenen gedoneerd door volkstuinvereniging ‘het Spitje’ combineren goed met peer, heel smakelijk blijkt. Na het koken en snijden wordt de soep getest en is hij klaar om de volgende dag gegeten te worden.

Op zaterdag rond 12 uur druppelen de eerste mensen de Phoenix binnen. Het brengt een gezellige levendige sfeer waar je dorpelingen spreekt die je soms niet eerder hebt ontmoet. Het initiatief voor Samen soepen is genomen door de werkgroep ’Breed ontmoeten’, die zich inzetten voor meer reuring in Dorpshuis de Phoenix. Mocht je belangstelling hebben om soep te maken, je recept te delen of op een andere wijze iets willen bijdragen dan ben je welkom om aan te sluiten.

De volgende samen soep eten is op zaterdag 10 november om 12 uur in dorpshuis de Phoenix.Vrijdag 10 november om 10 uur ben je welkom om bij de soepmakers aan te sluiten. Voor vragen kun je mailen naar info@zorgcooperatieschaijk.nl t.a.v. Antoinette van Leuken.

-10/ 11 november 2023

– 8/9 december 2023

– 5/ 6 januari 2024

Deel dit bericht

Scroll naar boven