Samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Wijkverpleegkundige

Wijkverpleegkundige als zichtbare schakel in Schaijk. In 2013 is de zorg coöperatie gestart met  het project “Alleen Samen”.  Door de participatiemaatschappij moet er steeds mee zelf opgelost worden.  Dat kun je niet alleen, samen kunnen we echter veel!. Het bestuur wilde daarbij een onafhankelijke professional aan het werk hebben. Dit is een wijkverpleegkundige geworden die dichtbij en vanuit de burger van Schaijk kan werken.

Ik, Toos Franken zal vanaf 1 januari 2018 vanuit het Ontmoetingscentrum “onder de Linde” deze functie vervullen.  Mijn slogan is: Wie langer actief blijft, blijft ook langer gezond!

Wat doet de wijkverpleegkundige van de zorg coöperatie?  

We spreken sinds de noodzakelijke vernieuwingen in de gezondheidszorg steeds meer van “positieve gezondheid”. Dit houdt in dat we niet  meer denken in termen van  ziek en gezond, maar dat gezondheid de mogelijkheid is, om je aan te passen en zelf de regie te voeren over je lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. De meeste mensen zijn hier prima toe in staat. Er zijn echter ook mensen die hier om wat voor reden dan ook, meer moeite mee hebben.

Een van de taken van de wijkverpleegkundige van de zorg coöperatie is, om die mensen te ondersteunen daar waar deze gezondheid (even) niet lukt. Ze zoekt hiermee samen naar manieren of wegen hoe dit beter of opnieuw gaat lukken. Alles met het doel iedereen met plezier en zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven deelnemen aan de samenleving. Ze werkt hiervoor nauw samen met alle vrijwilligers en netwerken in Schaijk, en met de professionele organisaties van Schaijk.

Hoe kunt u mij bereiken?

  • Kom gerust eens langs in het Ontmoetingscentrum ! Of bel naar 06- 30 10 48 16 en spreek de voicemail in.
  • Heb je facebook? Zoek haar op via zoekterm “wijkverpleegkundige zorg coöperatie Schaijk” en word vriend, zo blijf je op de hoogte van alle activiteiten en initiatieven van de zorg coöperatie Schaijk.
  • Of mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Met vriendelijke groeten, 

Toos Franken,  wijkverpleegkundige.

Aanwezig dinsdag, donderdag, vrijdag van 9 – 13uur