Samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Diensten

Vervoersdienst

De vervoersdienst van de Zorgcoöperatie Schaijk is net als de boodschappendienst een dienst met een sociaal karakter en zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsprobleem naar voorzieningen of winkels kunnen, activiteiten kunnen ondernemen, of een bezoek brengen aan familie of vrienden. De vrijwilligers van de ZC bieden klanten naast vervoer altijd de begeleiding die zij nodig hebben.

Hoe gaat het in zijn werk?

U meldt zich aan bij de coördinator van de vervoersdienst. Coördinator is Riet Roosen van Pelt tel. 0486-461207. U kunt u ook aanmelden in het Ontmoetingscentrum”Onder de Linde”, de aanwezige gastvrouw of gastheer geeft uw melding door aan één van de coördinatoren.

Na uw aanmelding volgt een persoonlijk gesprek. In dit gesprek wordt kennis met u gemaakt en bepaald wat de dienst voor u kan betekenen. Ook worden de mogelijkheden besproken, het kan zijn dat u af en toe gebruik wilt maken van onze dienst, maar het kan ook zijn dat u gedurende langere tijd hulp nodig heeft.

Vervolgens gaat de vervoersdienst op zoek naar een vrijwilliger. Deze vrijwilliger neemt contact met u op en maakt met u afspraken over het wat, waar, wanneer en hoe. U krijgt zoveel mogelijk te maken met dezelfde vrijwilliger.

Wat en voor wie?

  • De vrijwilliger haalt de klant thuis op en ze gaan samen op pad. De dienst verzorgt een bezoek aan het ziekenhuis, een instelling, of aan vrienden of een familierelatie. De vrijwilliger is voor u beschikbaar. Dat kan ook zijn voor een bezoek aan de apotheek of kledingzaak. Of samen naar de bibliotheek, even langs het gemeentehuis, het postkantoor of met elkaar op kerkbezoek.
  • Na afloop kunt u samen in het Ontmoetingscentrum gezellig samen een kopje koffie of thee drinken..
  • De Vervoersdienst is er voor korte en langdurige tijd.
  • Alle inwoners van Schaijk kunnen een beroep doen op de vervoersdienst, de dienst is niet leeftijdsgebonden.
  • De chauffeurs zijn als vrijwilliger verbonden aan de Zorgcoöperatie en zijn daardoor verzekerd.


Wat kost het?

De dienstverlening is in Schaijk gratis. Buiten de Schaijkse gemeentegrens wordt een vergoeding van 

€ 0,25 per km. in rekening gebracht. Parkeergelden zijn ook voor uw rekening. U betaalt rechtstreeks aan de vrijwilliger na iedere rit.

Misschien voelt u zich aangesproken om als vrijwilliger uw diensten aan te bieden. 

De vervoerdienst is een onderdeel van de dienstverlening van de vereniging Zorgcoöperatie Schaijk.