‘Samen wandelen is leuker’ een jaar later…

Sportieve bewegingsactiviteit onder leiding van zorgprofessionals

Terugblik

Precies een jaar terug was de aftrap van ‘Samen wandelen is leuker’. Wijkverpleegkundige Toos Franken, fysiotherapeut Manon van Wezel, buurtsportcoach Anne van Melis en praktijkondersteuners Marina van Boxtel en Clasien Sanders hebben het initiatief genomen om een wandelgroep op te starten voor alle geïnteresseerden binnen Schaijk.

We weten  allemaal dat we teveel zitten en te weinig bewegen. Sport en bewegen blijft, ondanks dat iemand beperkingen ervaart op lichamelijk, geestelijk of sociaal gebied, nog steeds belangrijk. Wandelen is vrijwel voor iedereen mogelijk, alleen of samen met iemand. Lekker in de buitenlucht en  de afwisseling van omgeving  maakt dat ieder mens zich een stuk beter gaat voelen.

Het plan was om te gaan starten met de wandelgroep op donderdag 7 januari 2021. Echter Covid en hiermee de Lockdown maakte dat deze datum niet haalbaar was.

Uiteindelijk werd de start gemaakt op een donderdag in maart 2021. Er was vertrouwen dat deze wandelgroep een toegevoegde waarde kon hebben binnen Schaijk.

Stand van zaken

Een jaar later is het leuk te zien hoe de wandelaars elkaar gevonden hebben. Wat begon als een klein groepje van 3-4 deelnemers is uitgegroeid tot een groep van soms wel 14 personen. Iedere keer loopt 1 van de initiatiefnemers mee als vast punt binnen de groep. Dit met de bedoeling om de verbinding te maken en om vertrouwen te geven.

Deelnemers zoeken zelf de route uit, verdelen zich, indien nodig, in 2 groepjes die qua snelheid  van lopen bij elkaar passen. Het is gezellig en al lopende wordt er heel wat afgepraat. Na afloop is er de gelegenheid om een kopje koffie te drinken in  ‘Onder de Linde’.

De laatste Lock down mochten we niet als groep lopen. Het was bijzonder om te zien dat de deelnemers toch naar het startpunt kwamen om 2 aan 2 het wekelijkse rondje te maken.

Laagdrempelig  

De wandelgroep is voor iedereen toegankelijk die een half uur tot 3 kwartier kan lopen. Ook het lopen met een hulpmiddel hoeft geen belemmering te zien. Er wordt  rekening gehouden met elkaar en wordt er een rustpauze ingelast als blijkt dat het even niet gaat.

Men hoeft zich niet aan of af te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.

Wijziging startlocatie

Mocht u interesse hebben? U bent van harte welkom! Iedere donderdagochtend starten we om 10.30 uur.

De startlocatie  wijzigt per 24 maart naar locatie ‘Onder de Linde’. We wachten op elkaar voor het gebouw.

Op donderdag 31 maart staat in ‘Onder de Linde’ de koffie klaar, met iets lekkers, om even stil te staan bij dit 1 jarig bestaan.

Datum

24 mrt 2022 - 24 apr 2022
Expired!

Tijd

10:30 - 11:30
Scroll naar boven