Samen werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Thema bijeenkomst: Wie houdt de regie bij jongeren met een beperking vanaf hun 18de jaar? 

Themabijeenkomst  

Wie houdt de regie bij jongeren met een beperking vanaf hun 18de jaar? 

 

Een bijeenkomst voor ouders en verzorgers van jongeren met een beperking 12+ en andere geïnteresseerden uit Landerd.

 

Als een kind 18 jaar wordt, is hij volwassen en vanaf dat moment zelf verantwoordelijk voor zijn handelen. Dit geldt in principe ook voor volwassenen met een beperking. Wat kunt u als ouders regelen om te zorgen dat u, ook nadat uw kind 18 jaar is geworden, de regie houdt?

Als ouders overlijden, krijgen de kinderen het huis en de spaarrekening. Ook een kind met een beperking. Hoe regelt u dat de erfenis in goede handen komt?

Over deze onderwerpen gaat notaris Heleen Vaarten graag met u in gesprek.

Op dinsdag 1 oktober geeft zij van 19.00 - 21.30 uur een lezing in

Gemeenschapshuis ‘De Garf’ Kerkstraat 35 te Zeeland.

Er is uitgebreid mogelijkheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst dan kunt u zich aanmelden tot 24 september:

Telefonisch 0486-411332 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We ontmoeten u graag bij deze themabijeenkomst.

Werkgroep Mantelzorg 12+ Zorgcoöperatie Zeeland.

Verrassingslunch mantelzorger gemeente Landerd.

            

 

Op zondag 10 november a.s. organiseren de zorgcoöperaties Reek, Schaijk en Zeeland, met ondersteuning van de gemeente Landerd, een verrassingslunch voor de mantelzorgers in Landerd.

Op deze manier willen wij een blijk van waardering geven aan onze mantelzorgers!

In elk dorp zal een lunch worden verzorgd.

Wij nodigen alle mantelzorgers van harte uit om deel  te nemen aan deze lunch. U kunt zich in uw dorp via de volgende mailadressen aanmelden:

  • Reek: Liesbeth van Rhijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Schaijk: Henda Spanjers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Kitty van der Wijst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Zeeland: Jacqueline Bros Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij verzoeken u in uw aanmelding uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres en eventuele dieetwensen te vermelden.

Wij ontvangen graag uiterlijk 11 oktober uw aanmelding. Daarna zullen wij u een persoonlijke uitnodiging sturen met daarin meer informatie over de locatie en tijdstip van de lunch.

Mocht u mantelzorger zijn en niet in de gelegenheid zijn om op 10 november aanwezig te zijn, zouden wij het toch op prijs stellen als u zich als mantelzorger aanmeldt. Zo kunnen wij u desgewenst bij een volgende activiteit direct benaderen.

Nieuws

Burnout treft jong en oud

Wij leven in een drukke tijd, of maken we ons te druk? Ongeacht leeftijd, werk of maatschappelijke situatie is het voor menigeen moeilijk om een goede afstemming te vinden tussen werk en ontspanning. Hoe kun je voorkomen dat dit tot een burnout leidt? Of hoe zou je kunnen herstellen van een burnout? Daaraan besteden we in dit Mantelzorgcafé aandacht.

Mevrouw Linda Lanssink psychologe, zal vanuit haar vakgebied en ervaring hierover informatie geven. Tevens zal zij aan de hand van praktijkvoorbeelden met de aanwezigen in gesprek gaan. Daarna zullen de aanwezigen in kleine groepen nog verder praten over burnout.

Aan alle inwoners van Landerd bieden we dit programma aan. Jong of oud iedereen is welkom. Deelname is gratis evenals de consumpties. U hoeft zich niet aan te melden.

Bekijk de flyer voor het programma bij u in de buurt

Vakantiediner in Onder de Linde groot succes.

“Heerlijk wanneer de schoolvakanties beginnen, dan is er waarlijk een uittocht van vele mensen” zegt Toos Franken,  wijkverpleegkundige van de Zorg coöperatie Schaijk (ZCSchaijk)  Die vakantiegangers ontmoeten nieuwe mensen, maken en horen nieuwe verhalen. 

 Het is dan onvermijdelijk dat er achterblijvers zijn. Zij die een grote wereld hadden, die door leeftijd of gezondheidsklachten kleiner geworden is en soms zelfs heel klein. Zij, die stilzwijgend thuisblijven. Maar ook zij zijn het, die graag een luisterend oor hebben of iemand waar ze gezellig mee kunnen kletsen en genieten van een lekkere maaltijd.  Nou die geluid- en geruisloze mensen heeft Toos Franken als wijkverpleegkundige van de ZCSchaijk thuis bezocht en een gezellige middag met een verrassingsdiner aangeboden.  Toos heeft er geen gras over laten groeien. Medio mei 2019 heeft zij de activiteiten commissie van de ZCSchaijk benaderd. Zij hebben al snel de koppen bij elkaar gestoken om dit vakantiediner mogelijk te maken. De nieuwe activiteitencommissie van OC, Marjolijn v/d Steen, Annie Dollevoet, Mientje van Gaal en Frans Hol waren zo enthousiast dat zij samen met Toos al snel een plan van aanpak, onderling taken verdeelden en datums vaststelden voor de vakantiediners.  Wij zijn dan ook blij dat deze (voorlopig) 52 personen onze uitnodiging hebben aangenomen. Zij ontmoeten nu ook nieuwe mensen, kunnen ongedwongen kletsen, horen andere verhalen en genieten van elkaars gezelschap in het ontmoetingscentrum (OC) Onder de Linde van de ZCSchaijk.   

Een van de knelpunten was natuurlijk “wie zal dat betalen?” De ondernemers in Schaijk, vonden het ook een prachtig idee en zij ondersteunden het dmv van geld of levensmiddelen, Albert Heijn, van Son’s Eethuis en Bouwbedrijf Peter Peters BV. Waarvoor hartelijk dank.  Ook de extra gastvrouwen van die dag Thea van Summeren, Annie Hol en Joanie Vissers danken wij hartelijk voor hun extra inzet bij het serveren van de maaltijden,  afwassen enzovoort. 

Als kers op de taart was er Jan van den Berg, die er (ook als vrijwilliger) een Diner Dansant van maakte, door zijn prachtige accordeonmuziek. Dankjewel.

Het eerste vakantie diner op 15 juli was een groot succes. De 26 gasten waren enthousiast en wij hebben hen zien genieten. Het was voor alle partijen een geslaagde leuke avond.  Wij, Toos Franken en de activiteitencommissie van de ZCSchaijk, kijken uit naar de herhaling van het vakantiedinner op 5 augustus a.s.

Nieuws

Afscheid nemen

Het is uiteraard onvermijdelijk, allemaal krijgen we het op ons bordje. Afscheid nemen van een dierbare. Verlies, hoe ga je ermee om. Wat doe en zeg je in de laatste levensfase.
 
 

”Waarom praten over het einde gelukkig maakt”

woensdag 7 augustus 2019

“Onder de Linde”het Hofke 2, Schaijk

van 18.30 - 21.30 uur

Wij nodigen u allen uit om te komen luisteren naar en informatie te delen met elkaar

Sylvie Kroef, zij schreef het boek over afscheid.

Jose Govers, al jarenlang vrijwilliger bij palliatieve/terminale zorg in de eigen omgeving thuis.

Jan Verbeek, directeur van Hospice Oase in Oss.

Download Flyer