Buurtbus

Op 14 december 2015 is Buurtbus Landerd ZCS vans start gegaan. Hieronder de informatie en de dienstregeling.

Informatie & dienstregeling

  1. Het is een buurtbusproject dat de route gaat rijden van het centrum Schaijk, via Reek en Zeeland en dan richting ziekenhuis Bernhoven met als eindpunt het ziekenhuis. Dat gebeurt met een buurtbus waar maximaal acht passagiers in kunnen worden vervoerd.
  2. Iedere werkdag, met uitzondering van feestdagen, vertrekt de buurtbus om 9.01 uur vanaf de Wijers in Schaijk. Op dat moment zijn vanuit het noorden de twee buurtbussen van lijn 294 daar ook aanwezig. Eén bus vanaf het station Oss en één vanaf het station Ravenstein. Hierdoor kunnen mensen vanuit die lijn overstappen richting ziekenhuis Bernhoven. Mensen uit Schaijk kunnen instappen om zich dan te laten vervoeren richting de stations Oss of Ravenstein
  3. Op de route doet Buurtbus Landerd ZCS alle bushaltes van Arriva aan om uiteindelijk een halfuur later aan te komen bij het ziekenhuis Bernhoven.
  4. Vijf minuten later vertrekt de bus weer richting Schaijk. Een halfuur later komt de bus dan aan bij de Wijers. Op dat moment zijn de twee bussen van lijn 294 ook daar weer aanwezig om een overstap mogelijk te maken.
  5. De Buurtbus Landerd ZCS rijdt de laatste rit tijdens de doordeweekse dagen met een vertrek vanaf het ziekenhuis Bernhoven om  18.32 uur en komt dan omstreeks 18.56 uur weer aan in Schaijk.
  6. Om de aansluiting op lijn 294 niet te missen, moeten passagiers die via lijn 254 gebruik willen maken van lijn 294 rekening houden dat deze een uur eerder moeten instappen in Buurtbus Landerd ZCS, namelijk uiterlijk om 17.32 uur.
  7. Buurbus 294 rijdt niet op zaterdagen, maar Buurtbus 254 rijdt wél op zaterdag vanaf 10.01 uur. De laatste bus vertrekt om 16.32 uur vanaf het ziekenhuis Bernhoven en komt om 16.56 uur aan bij de Wijers.
  8. De opzet van de lijn 254 gaat ervan uit dat vanuit Schaijk ieder heel uur de buurtbus vertrekt richting ziekehuis Bernhoven en vanaf ziekenhuis Bernhoven ieder halfuur de bus weer vertrekt richting Schaijk
  9. Betalen kan zowel met de OV-chipkaart als door het kopen van een dagkaart bij de chauffeur.

Alle diensten

Speciaal voor de zorgbehoevende inwoners van Schaijk is een klussendienst voor kleine klusjes in en om het huis.

De bezoekdienst zorgt ervoor dat mensen die eenzaam zijn of slecht van huis kunnen van tijd tot tijd bezoek ontvangen.

De vervoersdienst zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsprobleem toch op hun bestemming kunnen komen.

 Vrijwilligers zijn bereid om met en voor diegenen die dat niet helemaal zelfstandig kunnen, boodschappen te doen.

De zorgcoöperatie heeft de beschikking over een duofiets. Deze duo-fiets kan door zowel leden als niet-leden gehuurd worden. Samen genieten van een mooie fietstocht in de natuur, uw zorgcoöperatie maakt het mogelijk!

Mantelzorgcafé

Aan alle inwoners van Landerd bieden we dit programma aan. Jong of oud, wel of geen mantelzorger. U bent vrij om de plaats van de themabijeenkomsten te kiezen, ongeacht uw woonplaats. Deelname is gratis.

Lijn 254 rijdt de route van het centrum Schaijk, via Reek en Zeeland, richting ziekenhuis Bernhoven met als eindpunt het ziekenhuis. Betalen kan met de OV-chipkaart of door het kopen van een dagkaart bij de chauffeur.

Scroll naar boven