Klussendienst

Speciaal voor de (zorgbehoevende) inwoners van Schaijk is door de vereniging Zorgcoöperatie Schaijk een klussendienst in het leven geroepen om kleine klusjes te doen in en om het huis.

Wat en voor wie?

Vooropgesteld moet worden dat de klussendienst geen onderhoudsdienst is. Bij ‘klusjes’ moet u denken aan het verhelpen van kleine mankementen in en om het huis, bijvoorbeeld het repareren van een lekkende kraan of kapotte verlichting. De nadruk ligt op klein. Het is niet de bedoeling van de dienst om tuinonderhoud te plegen, verbouwingen te doen, dakgoten schoon te maken of terrassen en opritten aan te leggen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u een klusje heeft voor deze dienst, dan kunt u zich aanmelden bij de coördinator. Deze maakt met u een afspraak om te bekijken of deze klus door de klussendienst van de Zorgcoöperatie Schaijk gedaan kan worden, of dat u toch beter een professional kunt inschakelen. Indien gewenst zal de coördinator u hierbij ondersteuning bieden.

Coördinator
Piet Geurts van Kessel
Telefoon: 0651575114
E-mail: pietgeurtsvankessel@home.nl
Wilt u lid worden van de klussendienst? Meld u zich dan aan bij de coördinator.

Wat kost het?

De klussendienst is in principe gratis voor alle inwoners van Schaijk. Moeten er ten behoeve van de klus materialen aangeschaft worden, dan komen deze voor rekening van de aanvrager. De aanvrager koopt, indien mogelijk, de materialen zelf.

Overige informatie
De klussendienst is in principe voor alle inwoners van Schaijk. Dus ook als u geen lid bent van de Zorgcoöperatie Schaijk wordt de klus, indien mogelijk, door de klussendienst uitgevoerd. Wel zal in dat geval door de persoon die de klus heeft uitgevoerd vragen of u lid wilt worden van Zorgcoöperatie Schaijk.

Alle diensten

Speciaal voor de zorgbehoevende inwoners van Schaijk is een klussendienst voor kleine klusjes in en om het huis.

De bezoekdienst zorgt ervoor dat mensen die eenzaam zijn of slecht van huis kunnen van tijd tot tijd bezoek ontvangen.

De vervoersdienst zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsprobleem toch op hun bestemming kunnen komen.

 Vrijwilligers zijn bereid om met en voor diegenen die dat niet helemaal zelfstandig kunnen, boodschappen te doen.

De zorgcoöperatie heeft de beschikking over een duofiets. Deze duo-fiets kan door zowel leden als niet-leden gehuurd worden. Samen genieten van een mooie fietstocht in de natuur, uw zorgcoöperatie maakt het mogelijk!

Mantelzorgcafé

Aan alle inwoners van Landerd bieden we dit programma aan. Jong of oud, wel of geen mantelzorger. U bent vrij om de plaats van de themabijeenkomsten te kiezen, ongeacht uw woonplaats. Deelname is gratis.

Lijn 254 rijdt de route van het centrum Schaijk, via Reek en Zeeland, richting ziekenhuis Bernhoven met als eindpunt het ziekenhuis. Betalen kan met de OV-chipkaart of door het kopen van een dagkaart bij de chauffeur.

Scroll naar boven