Wandelen voor mensen met geheugenproblemen

Wat zou het mooi zijn als de nieuwe gemeente Maashorst een ‘dementievriendelijke’  gemeente wordt. 

Wat en voor wie?

Gezamenlijk wandelen, elke eerste woensdag van de maand, van 10.30 tot 12.00 uur.

Samen wandelen met mensen met een geheugenprobleem of vorm van dementie met hun mantelzorgers. Alle inwoners van Uden en Landerd zijn van harte welkom, ook mensen uit de omgeving mogen altijd aansluiten.

‘Even eruit zijn, ontspannen en al wandelend met elkaar in gesprek zijn’

Het wandelpad is toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel. Er mogen ook honden meelopen, maar wel aan de lijn. De baas moet de hond onder controle kunnen houden!

  • De wandeling is bekend bij de professionals, casemanagers dementie en thuiszorg organisaties.
  • Ook de Alzheimer Stichting en Armslag zijn op de hoogte van deze activiteit.
Wandelen mensen met geheugenproblemen

Hoe gaat het in zijn werk?

Mensen verzamelen zich om 10.30 uur bij  het startpunt op de parkeerplaats van het Docus de Das-pad op de Udensedreef in Schaijk. Zij komen met hun mantelzorger met de fiets of auto. 

Wanneer de groep start zal het aanspreekpunt,  Marietje Bongers,  vragen of mensen in een kring willen gaan staan. Marietje stelt Thijs van Gaal voor als gepensioneerde gids van IVN, instituut voor natuureducatie. Daarna  vertellen alle aanwezigen wie zij zijn. Dit herhaalt zich elke maand. Herhaling geeft veiligheid bij deze mensen, zij hoeven zich niet af te vragen wie de anderen zijn!

Daarna wandelen we naar de Vlinderidylle. Thijs vertelt tijdens de wandeling over dingen uit de natuur die hem opvallen.

Wat kost het?

Geen kosten. Koffie op het terras van de Boshut betalen de wandelaars zelf.

Coördinator

Marietje Bongers
Telefoon: 0486-462856

Ongeveer een week voor de wandeling krijgen alle (bekende) mantelzorgers voor een persoon met geheugenproblemen, een uitnodiging met de datum erop. Mailadressen en mantelzorgers zijn bekend bij de wijkverpleegkundige, zij verstuurt ook de mail.

Scroll naar boven