Wandelgroep Schaijk

Samen wandelen is leuker! We zitten te veel en bewegen te weinig. Sport en bewegen dragen bij aan de gezondheid van mensen. Dat blijkt uit tal van onderzoeken.

Sport zorgt voor een betere conditite, meer spierkracht, een gezonde levensstijl en een goede nachtrust. Sporten verkleint het risico op een groot aantal aandoeningen als hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose en beroertes. Sport en bewegen blijft belangrijk, ook wanneer iemand beperkingen ervaart op lichamelijk, geestelijk of sociaal gebied. En ook al denkt u dat bewegen niet meer gaat om welke reden dan ook, wandelen is en blijft beweging die voor vrijwel iedereen mogelijk is. En of u dit het liefst alleen doet of samen met iemand, ieder mens zal zich een stuk beter voelen door beweging en buitenlucht. Om deze redenen hebben wijkverpleegkundige Toos Franken, fysiotherapeut Manon van Wezel, buurtsportcoach Anne van Melis en praktijkondersteuners Clasien Sanders en Marina van Boxtel het initiatief genomen om een wandelgroep op te starten voor alle ge√Įnteresseerden binnen Schaijk. Dus lijkt het u leuk, sluit aan!

Wat en voor wie?

Voor alle inwoners van Schaijk, die graag meer in beweging willen komen, maar het niet lukt om dit zelf te kunnen realiseren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Mensen verzamelen op de parkeerplaats naast de huisartsenpraktijk. Daar staat een zorgprofessional klaar om samen met u te gaan wandelen.

Het wandelen is voor iedereen toegankelijk. Er kan gelopen worden met behulp van rollator, stok of ander hulpmiddel. Onderweg kunnen er nog extra beweegoefeningen gedaan worden, om de spieren en botten sterk te behouden.

Wat kost het?

Er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling. Na afloop drinken we samen een kopje koffie of thee bij Ontmoetingscentrum Onder de Linde.

Scroll naar boven